Procesul de izolare ecologic

Atunci cand hotarasti sa iti izolezi casa te gandesti sa folosesti un tip de izolatie care sa aiba un raport cost-eficacitate bun sa stopeze transferul de temperatura indiferent de anotimp, sa iti ofere un mediu placut si sanatos pentru intreaga familie (eliminarea mucegaiului, condensului, etc.).

Pentru a atinge aceste performante este recomandata izolatia ecologica, tarile dezvoltate au inceput sa foloseasca din ce in ce mai des acest tip de izolatie, inlocuind aproape in totalitate izolatia clasica.


izolatie ecologica

De ce ? Deoarece mai presus decat eficacitatea si economia realizata in timp prin acest tip de izolatie se asigura  confortul dorit si un mediu sanatos datorita proprietatilor materialelor folosite in procesul de izolare (permite peretelui sa respire, nu sunt alergice, etc. )


Izolatia ecologica este simpla de realizat, puteti folosi materiale precum: lana, fibra de lemn, celuloza, fibra de canepa, pluta. Aceste materiale pot fi gasite sub diferite forme (placi, role, fibre) si pot fi folosite pentru a izola orice suprafata a casei (tavane, pereti externi/interni, poduri, mansarde, pardosele, etc.)

Procesul de izolare ecologica:

  • Pentru procesul de izolare poti folosi orice material ecologic, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca fiecare material are anumite proprietati, caracteristici si forme de prezentare – acestea facand materialul respectiv mai eficient in anumite tipuri de izolatii (acest lucru trebuit discutat in stadiul incipient al lucrarii cu echipa care va realiza termoizolatia sau cu furnizorul de materiale pentru a alege materialul corect)
  • In cazul in care izolatia trebuia placata (izolatia mansardelor, peretilor exterini/interni, etc) aceasta poate fi facuta cu placile fibrolemnoase; iar tencuiala din argila armata cu plasa de iuta peste care se aplica gletul din var hidraulic urmat de vopsea pe baza de clei.

Acesta este doar un exemplu de izolare ecologica, se pot da si multe alte exemple. Daca aveti nevoie de consiliere, materiale sau o echipa care sa va ajute si sa va indrume in procesul de izolare si nu numai nu ezitati sa ne contactati la unul din numerele:  0742 22 02 00 sau 0730 061 108

Dupa cum va spuneam fiecare material este recomandat in izolarea anumitor zone, acest lucru il puteti vedea pe prima pagina a siteului nostru unde sunt prezentate materialele ecologice sau accesand unul din linkurile de mai jos:

  1. Izolatia ecologica din fibra de lemn
  2. Izolatia ecologica din fibre de canepa
  3. Izolatia ecologica din pluta
  4. Izolatia ecologica din celuloza
  5. Izolatia ecologica din lana
  6. Izolatia ecologica din iuta
Procesul de izolare ecologica
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *