Pro Ambient realizeza - Izolatie ecologica din fibre de canepa | Izolatii Ecologice si Clasice

Valoare istorică

 Fibrele de cânepă au fost folosite în întreaga istorie pentru aplicații durabile, cum ar fi frânghiile, velele și îmbrăcămintea. Chiar și astăzi, navele încă mai folosesc cânepă în vele șIzolatii Suceavai rigle din întreaga lume datorită rezistenței sale și rezistenței naturale la mucegai și la intemperii.

Fibra de cânepă este incredibil de rezistentă, având capacitatea de a tampona umezeala, de reglare termică și de a-și păstra rigiditatea structurală – făcând cânepa un izolator natural ideal.

Fibrele de cânepă sunt fibre biodegradabile, netoxice.

Rezistență la umiditate

Condensarea este o problemă fundamentală cu care se confruntă astăzi mulți arhitecți. Lipsa de “respirabilitate” în materialele de construcție poate duce la deteriorări structurale, de exemplu: Lezarea lemnului și problemele de sănătate ca urmare a umezelii și mucegaiului.

Fibrele de cânepă pot absorbi până la 20% din greutatea lor în umiditate, fără a-și deteriora performanțele sale termice, în timp ce unele izolații se vor deteriora în mod semnificativ. Această abilitate de a regla umezeala face ca izolația de cânepă să fie un produs ideal pentru utilizarea în structurile din lemn, deoarece este capabil să scoată umiditatea și să țină cadrul condiționat.

 Izolarea termică

Conductivitatea termică a izolației pentru canepă este de 0,039 W / m ° K. Nivelurile scăzute de conductivitate fac cânepa un excelent izolator. Izolațiile naturale au, de asemenea, o masă termică mai mare, ceea ce le permite nu doar să păstreze căldura, ci și să regleze temperatura din mediul interior. Acest lucru permite clădirilor să se încălzească iarna și oferă o protecție împotriva supraîncălzirii în timpul verii.

Aplicabilitate

Tip de izolatie:

Izolatii Suceava

Pentru construcții vechi și noi
Intermediară a căpriorilor
Deasupra căpriorilor, între căpriori auxiliari
• Sub căpriori
• Izolatia planşeelor de lemn
Pereti interiori şi exteriori cu structură pe cadre de lemn şi din plăci de fibre lemnoase
• Izolatia sistemelor de pereţi din oţel armat
• Panouri de tip cofraj
• Izolatia exterioară a pereţilor cu strat de aer ventilat


Proprietățile termoizolației din fibre de cânepă:

  1. Conductivitate termică tipică: 0.038-0.040w/mc
  2. Densitatea obișnuită : 40kg/m3

Casa Verde     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *