Iuta - alt material ecologic termoizolant | Izolatii Ecologice si Clasice

Printre diferitele fibre naturale, iuta este o fibra mai putin costisitoare, regenerabila si disponibila comercial in comparatie cu alte culturi naturale de fibre.

Aceste fibre naturale sunt utilizate intr-un mod indirect izolator, cum ar fi : covor de perete, covor de podea, izolatie utilizata in acoperirea cablului electric ca material de protectie, haine etc. In ceea ce priveste adecvarea materialului izolant, acesta are un potential ridicat de utilizare ca trei tipuri de izolatie (termica, sonora si electrica), cea termica fiind mai cunoscuta.  Proprietatile legate de izolatia termica depind in principal de disponibilitatea porilor de aer in structura textila. Aerul static prins in pori de tesaturi face ca tesaturile sa actioneze ca un mediu termoizolant eficient. Pana nu de mult cea mai cunoscuta izolare termica cu iuta a fost izolarea masinilor.

In functie de tipul de izolatie, sunt utilizate diferite structuri textile ca fibre, fire si tesaturi.

Numarul fibrelor pe unitatea de volum a tesaturii creste odata cu cresterea greutatii materialului, ceea ce duce la o grosime mai mare a tesaturii si la o cantitate mai mare de goluri in structura tesaturii obtinute. Acestea cresc in cele din urma rezistenta termica a tesaturii.

Materialul pe baza de iuta poate fi utilizat eficient in diferite aplicatii termoizolante. Materialele pe baza de iuta au un potential enorm in alte aplicatii industriale ca material de izolare termica.

Materialele izolante din iuta sunt materiale ecologice si durabile ce pot inlocui cu succes materialele sintetice pentru aceeasi aplicatie.

Alte materiale Ecologice Termizolante:

casa verde

 Izolatia ecologica din fibra de lemn

Izolatia ecologica din fibre de canepa

Izolatia ecologica din pluta

Izolatia ecologica din celuloza

Izolatia ecologica din lana

Iuta – alt material ecologic termoizolant
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *